KNABBEL EN BABBEL

Niks zinnigs op Tv ? Schoonmoeder op bezoek? of gewoon zin in een leuke avond?

Leer het HBG bestuur beter kennen tijdens onze knabbel en babbel. Maandelijks spreken we ergens in een gezellige café - brasserie of bruine kroeg af.

HBG FIETST

Bier en bicycles, een gewaagde combinatie, maar toch een tweejaarlijkse traditie bij HBG. Op 25 mei maken  we weer een gezellige en leerrijke rondrit met fiets in een schuimrijke omgeving tussen brouwerijen  en café's

Meer info volgt later.

HET ANKER ON TOUR

Woensdag 27 februari strijkt het team van Brouwerij Het Anker neer in Tienen. Cafe "Den Aflaat " is dan even in de ban van Keizer Karel de Stoute en zijn gouden munten ( gouden carolus).

We proeven er 3 Ankerbieren en een Belgische whisky vergezeld van bijhorende hapje.

27 /2 /2019 om 19u30 Den Aflaat - Veemarkt Tienen

 

BIER - BE - QUE

Zomer het ideale moment voor een barbeque. Worstjes, sla en wat tomaten. De bbq van de doorsnee Belg, maar het kan anders! Kom naar deze Bier-be-que en maak kennis met de culinaire wereld van bier in de keuken.

Geniet van gezellige namiddag met lekker eten en een bijpassend speciaal biertje. Laat je ook meevoeren in de wereld van volkspellen ( zoals onderhande kubb ).

TIENEN PROEFT 2019

Op 28 september organiseren in samenwerking met stad Tienen op de Grote Markt weer "Tienen Proeft ". Een 40 standhouders bieden het beste van de regio aan met bier en knabbels.

Ook voor kinderen is vertier, met leuke workshops, knuffelboerderij en springkasteel.

Ben je een brouwerij of een bierfirma en wil je dit jaar ook een plaatsje op "Tienen Proeft " schrijf je dan in via volgende link.

DE GROTE HBG-QUIZ 2020

Na 5 edities van de Bierige quiz is de tijd aangebroken om deze quiz in een nieuw jasje te steken. In 2020 pakken we weer uit met onze algemene kennisquiz die een knipoog werp op de bierwereld.

Weet je wat cenosillicafobie is ( misschien lijdt je er wel zelfs aan ) of wil je het weten, schrijf je dan in voor de quiz van't jaar.

TOURNEE HAGELAND 2020

Tournée Hageland, na 2 geslaagde edities gaan we dit jaar een stapje verder.

Hou onze site en Facebook in de gaten voor meer details

CAFE - PRAAT

Het Linterse gemeentebestuur plant in het voorjaar vijf lezingen over vijf  boeiende onderwerpen. Volg je ze alle vijf? Dan kan je over de belangrijkste onderwerpen meepraten en ben je weer ‘mee op café’. De eerste twee lezingen zijn al gekend ;

Weerman Hugo Matheus komt op vrijdag 22 februari om 20u in het gemeentehuis toelichten hoe zijn hobby uit de hand is gelopen en neemt je mee in de wondere wereld van het weer. Hoe kan je zelf het weer waarnemen en trachten te voorspellen? Wat is juist een hoog of een laagdrukgebied en welke gevolgen heeft dit voor het weer? Hoe werken de verschillende weermodellen? Kosten 5€

Professor genetica Jean-Jacques  Cassiman behandelt op donderdag 21 maart om 20u in het gemeentehuis op een speelse wijze hoe genetica werkt en wat de rol van de onderzoeker daarin is. Wat is DNA? Hoe kan het onderzoek hiernaar een rol spelen in het dagelijks leven? De lezing is gebaseerd op het boek ‘Missie DNA, over verwantschap en vreemdgaan, mysteries en misdaad, evolutie en gezondheid’ dat hij samen met Peter Raeymaekers heeft geschreven.  Kosten €7.

 Inschrijven en meer informatie kan steeds via:    info@linter.be of 011 78 93 77

HBG Retro Café

HBG gaat eventjes terug de tijd in, wat is er verandert de laatste 60 - 70 jaar in de bierwereld.

 

 

 

HBG for Dummies

Wat is een IBU? Waarom gebruiken we mout en geen gewoon graan voor het brouwen?

hoe schenk je de perfecte pint? De bier wereld kan ingewikkelder zijn dan je denkt. HBG helpt je op weg met de antwoorden op meest gangbare vragen om een bierkenner te worden.